Vad gör man inte för att slippa plugga



Idag gick jag upp tidigt för jag skulle tvätta, som jag säkert redan skrev. Sen hade jag planerat att jag skulle plugga, men nej nej de orkade jag inte.
Istället sprang jag på två lägenhetsvisningar, åkte till IKEA med Dennis och åkte runt lite varstans, sen va vi här å hängde en stund och nu är klockan snart fem å då e de ju fredagkväll å då kan man ju faktiskt inte plugga, då måste man ju få vara ledig eller hur?
På IKEA inhandlade jag i alla fall en helt onödig lampa, men den e så fin så jag tyckte verkligen att jag behövde den!!!

Nu ska jag gå å köpa mat!



En sömnlös natt



Kunde inte sova inatt, låg bara å vred å vände på mig hela dumma natten. Låg å filosoferade över livet. Det är helt sjukt vad tankarna irrar omkring i huvudet när man inte kan sova.
Sen var jag tvungen att gå upp klockan åtta för jag har tvättid idag, kul det låter va?
Så min dag idag kommer bestå av jättekul pluggande och tvättande.
Hoppas ni har en roligare dag framför er!


I'm out



Ser ut som att det kommer bli en parkbänk för min del. Måste nog investera i en riktigt varm overall, en termos och kanske en sovsäck som tål antarktis. Överlever jag vintern på en parkbänk då?

Trött på att behöva bli besviken!


Nu kommer kylan



Idag var det riktigt riktigt kallt ute. Det kändes verkligen att vintern är på väg. När jag skulle gå för att träffa C och plugga på AF så kom det rök när jag andades. Därför bestämde jag mig för att ta en sväng in på Åhléns och införskaffa en ny fin mörklila supergosig halsduk och matchande vantar eftersom jag insåg imorse att jag hade tusen kronor mer än vad jag trodde, haha då måste man ju spendera dom!!

Jag har dessutom fått väldigt mycket plugg gjort idag trots att Dennis kom förbi och störde med sin omotivation och bara ville prata om vad vi ska hitta på i helgen! Jag har läst ut en bok, antecknat alla viktiga tråkiga jäkla begrepp och läst mycket på en annan bok så nu känner jag att jag får ta en paus ikväll och ta nya tag imorgon. Nu känns det faktiskt som att jag kanske kan klara den här tentan, jag måste bara fixa en himla avhandling som jag måste läsa eftersom det är vad halva tentan ska handla om.

Nu ska jag sätta mig och försöka planera nyår! Puss på er alla




Idag är det din dag



Grattis Christian, nu är du äntligen lika gammal som jag är=)





Tråktorsdag



Jag är förvirrad. Jag har tappat bort dagarna, jag var helt säker på att det var onsdag idag men så kommenterade A att det faktiskt var torsdag. Vart tog den här veckan vägen? Det går så jäääävla snabbt, jag hänger inte med i svängarna!!

Så efter att jag insåg att det var torsdag insåg jag även att det bara är en vecka å en dag kvar till tentan. Hur har jag tänkt att jag ska lägga upp det här? Jag har läst 1,5 böcker av typ miljoner. Hur ska jag hinna med att läsa alla tills nästa fredag? Ibland måste jag nog lägga min "Det löser sig" -filosofi åt sidan och börja planera. Men jag kan inte, jag är världens sämsta på att planera, värdelös, oduglig, fråga Smarre hon känner den sidan av mig allt för väl. Sen har jag också den härliga egenskapen att när jag blir stressad så gör jag istället absolut ingenting. Då lägger jag mig i sängen under täcket och bara stannar där med tv:n tills jag förmår mig att göra något vettigt!
Dags att ändra hur jag tänker kanske?

Men men det löser sig nog (HAHA där ser ni).

Hoppas ni är bättre på att planera än jag!
Pusssssss




Redovisning och visning



Idag var det redovisning, det känns som att det gick ganska bra, men det var inte jätteroligt att lyssna på alla de andra hundra arbetena, eftersom de flesta har gjort det ensam. Okej, många hade intressanta ämnen men får inte ut så jättemycket av att lyssna när folk berättar om en artikel som man inte har läst. Jag ska inte säga att alla var dåliga eller tråkiga, det var säkert inte roligt att lyssna på vår heller=)

Senare idag ska jag och Carro gå på visning av en jättefin trea, så vi får se hur den är.

Det är lite synd om mig idag också, har precis varit hos doktorn och fått penicillin för urinvägsinfektion IGEN! Bara för att man har fått det en gång så måste man drabbas om och om igen, det är inte rättvist!

Nu ska jag å Carro försöka plugga lite, det kommer säkert gå jättebra!
Puss puss



Mentorträff och korrekturläsning



Jag är en väldigt väldigt snäll kompis. Ja, jag är det! Nu har jag korrekturläst Carros artikel och hjälpt Dennis lite med hans, det är väl att vara en riktig kompis är det inte? Bara för att jag och Jessie är så oerhört planerande att vi är klara en hel dag innan det ska vara inne så har jag lite tid att ge till andra=)
Gud va självgod jag låter men ibland måste man ju få göra de med.

Idag har jag även pratat med min mentor för VFT'n om alla mina slavproblem och annat dåligt som ja har upplevt. Det var jätteskönt att få ventilera lite och hon förstod mig och sa till mig att jag måste bli bättre på att säga ifrån och stå upp för mig själv. Jag vet att det är sant men det är väldigt svårt att stå upp för sig själv inför någon som man vet kommer sätta betyg på en. Man vill ju inte känna att man får sämre betyg bara för att jag vågar säga ifrån. Men hon skulle ta upp det med skolan jag är på så det känns skönt. Det kommer nog bli bra till slut.

Imorgon är det redovisning så nu kommer jag gå och oroa mig hela kvällen bara för att det är så jag fungerar dagen innan en viktig redovisning, jag blir pruttnervös och orolig men det brukar alltid gå bra sen när jag väl står där!

Jag måste faktiskt nämna min underbara vän Anna också. Tack för världens bästa samtal igår, vi förstår varandra till tusen och det har vi alltid gjort, jag hoppas att det kommer förbli så för alltid. Älskar dig sötnosen.




Me and my girls



Me and my Anna
(Kul att det inte finns några normala bilder på oss tillsammans Anna, efter va sa vi? 16 år?

)

Effektivitet belönas med tårta!



Nu har jag och Jessie blivit klara med vår artikel och vår presentation. Det är helt galet vad vi har varit effektiva idag och den blev superbra, hoppas bara att vår lärare tycker de också så vi kanske kan få ett bra betyg!!!
När vi hade varit så duktiga var vi ju tvungna att belöna oss själva med resterna från min födelsedagstårta igår. Det får man faktiskt göra när man har varit duktig!

Och såklart så vill jag tacka min älskade Smarre för att hon har skickat ett himlans fint kort med posten. Jag har kommit på att det är hur kul som helst att få saker med den vanliga posten, därför har jag nu bestämt att jag ska börja skicka brev till folk. Tänk va kul att få ett brev skrivet på fint papper med en fin handstil istället för ett mail...undrar om de här är något jag verkligen kommer göra=) Jag ska försöka!!!

Nu ska jag snart iväg på visning av två lägenheter så nu får ni allt hålla tummarna för att det är någonting att ha!!!

Carroliten, de löser sig, jag älskar dig de vet du, försök bara göra det som känns rätt för dig min vän!
Puss på nosen



Mina två älsklings C's



Min dag är idag!



Idag är det min födelsedag. Jag blir 23 år och gammal tant. Det firas med baksmälla, ångest, förkylning och mys med favvoflickorna.
Gårdagen blev lite galen. Jag beter mig ibland lite dumt när jag e full och jag är verkligen jätteledsen. FÖRLÅT för att vi betedde oss som fjortis fyllesvin. Jag e jätteledsen.
Men overall så var det en mycket trevlig kväll, trevliga människor, jättefina presenter och massa öl.
TACK ALLIHOPA för att ni är så underbara!
Nu är det sängen som väntar för en igentäppt helt slut födelsedagsgris som man tydligen säger i den här delen av landet=)

Puss på er alla.


HJÄÄÄLP



Nu börjar det bli allvar. Dom har högsta budet, snart måste jag ut. Jag måste hitta någonstans att bo NU!
Om nån vill ge mig en lägenhet i födelsedagspresent på söndag så är det verkligen helt okej.



Sex å sånt



Så har ännu en dag passerat och nu är det bara två dagar kvar på den här praktikperioden!
Idag har jag suttit med på möte med fritidset och ja, jag kan ju inte direkt säga att jag kände mig väl till mods efetr de mötet. Dom pratade om vilken dålig arbetsplats dom har och hur dåligt allt är och hur mycket dom vantrivs. Det känns väldigt bra att jag har min praktik på en sådan positiv skola verkligen.

Gud jag måste sluta klaga. Det är snart över.

Något som är säkert är i alla fall att barnen är underbara.
Idag satt jag och spelade spel med några tjejer i fyran så får den ena tjejen syn på en bok som heter "sex och sånt".

N: Euwwww, så där kan ju inte en bok heta de e ju jätteäckliiiiigt!
Jag : Det är väl inte äckligt, varför e de det?
En kille som överhör vårt samtal: Men hallåååå sluta prata om SEX de e ju skitäckligt, jag vill inte höra.
N: Men HALLÅÅÅÅÅ de e ju mycket värre för tjejer jue
Killen: Men NEJ de e klart de inte är, varför då?
N: (Visar med ena pekfingret och gör andra handen till en ring, ja ni vet) Men hallååååå fattar du varför de e mycket värre för tjejer nu, Bang bang lixom.

Jag bara sitter där å fnissar å vet inte riktigt hur jag ska hantera situationen å då kommer slutklämmen
N: Men Mikaela tycker nog inte att det är hemskt hon vill säkert ha de hela tiden Euwwwwwww!
Alla runt omkring (tittar på mig med förfäran i blicken): EUUUWWWWWW! Du e ju äcklig.

Hahahahha, vad ska man säga liksom. Sjukt roligt kan det vara när man sitter och lyssnar på ett gäng 10åringar som pratar. Idag har vi alltså konstaterat att jag e äcklig.
Tack å hej!


Vi e på gång



Tack vare att J är så otroligt pigg och glad idag så har vi nu kommit någonstans på vägen. Vi har i alla fall en plan. Vi har frågor. Vi har bestämt att sitta på lördag och köra järnet. Det känns som ett litet steg i rätt riktning. Nu måste vi bara få ihop något.

Det finns verkligen inget mer att skriva idag, mitt liv den här veckan består av praktik från morgon till kväll så det är inte så spännande...

Ha en trevlig kväll!



Börjar inse allvaret



Nu har jag precis skrivit ner schemat för nästa kurs. Ojojoj, jag börjar inse allvaret, den 12/1 ska jag och jessie lämna in vårt självständiga arbete och just nu känns det lite luddigt. Vi har en jättebra idé men nu ska vi bara hitta ett sätt att genomföra den också. Det är ju det som är så otroligt svårt. Vi ska få ihop oss och våra idéer till en bra helhet. Det kommer bli en utmaning men jag vet att vi kommer klara det. Det vet jag!

Jag e död som vanligt efter en dag på praktiken. Idag har jag hållit i en lektion om kinsesiska tecken och det gick jättebra. Men jag började kl 07.15 efter att ha sovit ungefär en timme. APA va trött jag är just nu. Efter det att jag kom hem har jag nämligen hunnit med att storhandla, laga middag till mig, Alexia och Denise, ta en minipromenad, städa lägenheten, proppat upp stoppet i handfatet med starka kemikalier och bäddat min säng med nya fina lakan. Oh my god va duktig jag har varit. Nu måste jag bara planera en engelskalektion sen ska jag banne mig stupa i säng och sova väldigt gott.

Hoppas ni haft en bra måndag.


En riktigt trevlig helg



Jag har verkligen haft en riktigt trevlig helg. I fredags spelade vi biljard några stycken och sen satt vi bara och drack lite öl å snackade en himlans massa skit, grymt mysigt, det måste vi göra om!
Igår var det middag med Denise och Alexia, sen kom Carro och Jessie över så blev det lite vindrickande å fyllespelande. Det var riktigt trevligt, vi blev lite fulla däremot och gick vidare till ÖG's och dansade lite och hade det trevligt. På vägen hem tappade jag bort min mobil och en underbar underbar människa hittade den och lämnade tillbaka den. Min hjälte. Du borde få ett tack men jag vet inte vem du var!
TACK i alla fall!

Idag har vi haft mysdag i min säng med chips, godis, vindruvor å saft. Riktigt svullande, men vi orkade i alla fall masa oss ut på två stycken minipromenader, duktigt!

Sen fick jag ett jävligt pissigt meddelande av en väldigt pissig person som förstörde min dag lite, Men de skiter vi i nu!
Nu ska jag sova för imorrn ska jag upp till ytterligare en jobbig vecka på praktiken, lektion med kinesiska teckan ska jag ålla i, vad är meningen med det liksom?
Godnatt allihhopa sov nu riktigt gott och ladda för en ny vecka.

PUSS!

Äntligen fredag



Ååå äntligen fredag, en hel helg utan galna barn och praktik!
Idag har jag och mina goa tjejer i fyran bakat syltkakor och haft myspys. Det är det som är mysigt med praktiken, alla goa ungar! Mina små gullisar från förra praktikperioden kom och kastade sig över mig i korridoren också å de e himlans mysigt när man får lite kärlek från dom!!!

Nu har jag precis ätit middag och håller på att tvätta. Sen kommer carro hit så ska vi kolla på idol och sen blir det biljard, det ska bli himlans mysigt.

Och så kom ju min lilla gris hit idag också. Fick se henne en kort stund innan hon skulle iväg på äventyr, men imorrn då jäklar blir det sittning på tullgatans nation och BIB för hela slanten. En riktigt skoj helg kommer det med andra ord bli.

Hoppas ni får en härlig fredagkväll!


Singstarkväll med sötnosarna i Stockholm





                                            



Lite bilder från Singstarkvällen i lördags hemma i Stockholm



Praktikant eller slav?



Jag praktiserar ju som sagt nu. Men när jag sitter där den sista timmen själv med barnen kan jag inte hjälpa att undra, är jag praktikant som ska lära mig hur saker och ting fungerar eller är jag en slav som jobbar gratis och blir inkastad i saker jag inte har någon aning om hur de fungerar? Är det verkligen okej att man som praktikant ska vara själv med barnen utan att få betalt? Är det okej att jag ska stänga när jag inte har någon aning om hur man gör och inte har några nycklar att låsa med? De får ju hyra in mig som vikarie om det behövs men då ska jag få betalt och inte bli bedömd. Hur ska någon kunna bedömma mig när ingen är där? Man kan inte se mig som extra arbetskraft på det sättet. Jag är inte där som lärare, jag är där för att lära.
Jag är trött på att behandlas som en slav. Jag får panik när min handledare bryter ihop framför mig och bara gråter för att jobbet är så pressande. Är det konstigt att jag inte känner mig jättetrygg på min praktikplats när det är så här? Ska jag behöva se hur dåligt hon mår på grund av sitt jobb? Som människa tycker jag extremt synd om henne och vill bara trösta för det är sån jag är. Men som proffessionell måste man väl kunna hålla sådana känslor inne tills man blir ensam?
Jag vill slippa ha ångets över att åka dit. Jag vill våga fråga och våga göra fel men det gör jag inte bland dom här människorna.

Helt jävla slut



En låååång dag på praktiken, en riktigt låååång dag. Slutade vid 17.30 då åkte jag direkt till donken och köpte mat jag orkade bara inte ställa mig och laga mat. Sen föll jag ihop i sängen och nu ligger jag här. Jag orkar inte göra någonting mer nu, allt jag skulle vilja är bara att somna, får man sova 18.11?

Jag måste verkligen hitta någonstans att bo nu. Börjar bli galen.








Upp och nergångar



Break down. Pick up the pieces. Move on.

Ibland ska man bara låta det komma ut, låta det komma ut, ta nya tag och gå vidare. Det känns jätteskönt, som att jag har hittat den där pusselbiten, nästan i alla fall. Det kommer bli bra. Jag mår bra. Jag är glad. Det är skönt att vara tillbaka. En sten har lättat från mitt hjärta. Jag ska inte ta allt så hårt. Jag kan och jag vill och nu ska jag göra mitt absolut bästa för att det ska bli hur bra som helst.
En positiv Smirre är den bästa!








...



Det saknas en pusselbit. En stor pusselbit för att göra mig hel igen.










Ögonen är trötta men kroppen är pigg



Gud jag har enooooorm sömnbrist, jag tror att jag på två nätter har sovit sammanlagt 6 timmar. Det känns lite som om jag vore bakfull, uttorkad och seg. Jag tror att jag måste försöka vila lite om jag ska vara pigg nog att åka och titta på christians nya lägenhet. Jag har äntligen blivit inbjuden, han skulle bara diska så skulle jag få komma och titta sen=)

Men jag har inga skuldkänslor. Det var värt det. HA!

Nu håller jag på att somna på tangentbordet....







Hemma hos familjen



Nu är jag tillbaka i huvudstaden, gud va mysigt det är att träffa alla. Har precis ätit supergod kinamat med bror, syster och brors flickvän, myspys men gud så mätt jag är!
Innan blev det lunch med min kära Friday och en omgång alfapet for old times sake! Såååå kul å se dig min favvotös.

Ikväll ska jag göra något dumt. Men jag vill inte bry mig för då kommer jag bara få dåligt samvete, så nu kan ni få undra vad jag ska ha för mig!

Nu ska jag kolla lite på teve innan jag gör något dumt=)
TJIPP!






Trött



Nu är jag trött på det här spelet.
Jag ger upp.

Imorgon ska jag hem, upp jättetidigt för å flyga hem, gud va skönt det ska bli.

Godnatt.







Huvudstaden imorgon



Nu är jag bokad och klar. Imorgon kommer jag till huvudstaden och gör den osäker. Ska bli så mysigt att se alla igen. Mys i helgen hoppas jag!

Just nu sitter jag och väntar på att J ska höra av sig så vi kan jobba på vårt självständiga arbete som vi inte ens har en idé till och ska redovisa den 29 oktober. Men jag är inte orolig vi är så bra tillsammans så vi kommer komma på något jättebra det är jag säker på.

Jag ska väl hoppa in i duschen och göra mig klar för dagen, måste städa lägenheten lite också efter helgens bravader!

Ses sen!



Spinning spinning round and round



Sitter här i min ensamhet. A är i dalarna och jag är heeelt ensam med två små katter. Skönt skulle jag tycka i vanliga fall men just nu är jag inte jättebra på att vara ensam, skulle behöva någon att bara vara med. Jag är helt ensam med mina tankar, jag har ingen aptit, vill bara inte äta och ja vad ska jag säga?
Är det någon som känner igen den där känslan att det är något som tynger en men man inte kan sätta fingret på vad det är? Jag vet inte, det kanske bara är jag som känner så ibland men så är det i alla fall. Ska bli skönt att åka till Stockholm och ladda batterierna lite. Träffa syster och bror, underbara flickorna å mina små favoritmurvlar. Mamma och pappa sticker iväg så dom får jag antagligen inte se men det får bli en annan gång, det är så synd om dom som bara reser hela tiden...

Dagen har i varje fall bestått av onödiga skolsaker, gruppdiskussion med en grupp som bara inte kan diskutera, en föreläsning om BRIS som absolut inte gav någonting och jag vet inte men, är det verkligen en bra idé att börja en föreläsning med orden "Det här kan ni läsa om på internet men i alla fall..." Då känner man ju bara direkt att "oookej det här behöver jag inte lyssna på" och så stänger man av. Men fick hänga lite med mina favvoklassisar så det var inte jättetråkigt i alla fall.
Sen var jag faktiskt på anställningsintervju och det gick jättebra, hon ville ge mig ett uppdrag direkt så det måste ju betyda något!

Nu ska jag tända ljus och mysa in mig i en filt och titta på The Holiday, min favorit muntra upp mig film.
Ha en mysig kväll.



Bakfull



Alltså varför gör man så här mot sig själv? Jag mår sååååå dåligt och nu e klockan för sjutton 21.15 borde inte huvudvärken försvinna då? Men de e klart om man inte sover och inte dricker vatten så kanske det blir lite sämre... Plus att vi hade förfest här igår så de osar alkohol i hela lägenheten och jag har inte orkat städa...hehe det jag har gjort idag är att äta pizza, dricka saft och titta på tv. Och nu är jag jättetrött, hehe väldigt uttröttande.

Ush jag gillar inte den här känslan...jag vet inte riktigt hur jag ska hantera den.

PUSS






Fredagsmys med favvotjejerna



Nu har jag precis kommit hem från bio. Vi var och såg Patrik 1,5, den var verkligen superbra men jag tror jag har blivit skadad! Jag pluggar just nu om ungdomar lite ungdomspsykologi typ och det var det enda jag kunde tänka på under hela filmen... "Ååå jasså jasså, det här kan man koppla till den här teorin å blalalala" ska det vara så här nu varje gång jag ser en film som handlar om ungdomar? JAG HAR BLIVIT SKADAD! Men det måste ju på något sätt betyda att jag har lärt mig något av det jag läser så det måste ju vara en bra sak!!!

Tidigare idag var vi och tittade på ett hus som vi vill hyra. Det var galet fint och stort, hyran är lite för hög för mitt ynkliga studielån men det får man väl lösa på något sätt, ska på anställningsintervju på måndag så man kan ju alltid hoppas att man kan få det!!! Men guuud vad jag kan se mig själv där. Känns bara bättre och bättre ju mer jag tänker på det....vi får väl se om det funkar. Ett megastort vardagsrum där man får plats hur många som helst, stort kök, stora rum, två uteplatser...hur bra låter inte det? Och bara 10 minuter från city...ja vi får väl se om det blir verklighet!!!

Åååå, fick precis ett meddelande av favvofrida, dom är ute utan mig i Stockholm och saknar mig...men jag lovar om en vecka så får vi ta igen allt vi missat!!! Saknar er flickor.

Och du som vill ha en inbjudan till sittningen, hur ska jag kunna göra det om du inte säger vem du är=)

Nu ska jag gå och lägga mig och sova läääänge, inga katter, ingenting som kan störa min sömn så imorgon blir det en lååång härlig sovmorgon och sen på kvällen då blir det minsann kalas!
Hoppas ni har en underbar fredagskväll!
Puss på er




Tre dagar av äventyr



Ibland så tar orden slut. Det har de gjort för mig de senaste dagarna. Min hjärna har legat på lågvarv och jag har därför inte kunnat förmå mig att skriva någonting.

I tisdags hade vi en äkta flumkväll, ni vet en sån där då man skrattar tills man gråter och nästan kissar på sig. Jag, C, D och J låg i min säng och försökte titta på idol, det blev inte så mycket med det utan mest slagsmål och kuddkrig. Vi måste ju kolla att vi har barnasinnet kvar så där ibland, det måste vi ju ha eftersom vi ska jobba med barn hela drösen!
Sen blev det några få timmars sömn och igår gick vi upp supertidigt för att åka iväg till Ullared och budgetshoppa!! Det blev en riktigt lååååång dag men det var riktigt skojj. Jag fyndade massa fina nagellack, koftor och så roliga grejor som tvättmedel och matlådor...hehe.

Idag har det varit skola för hela slanten, däremot ingenting av värde, jo okej det om vår uppsats kanske var lite givande men ingenting man inte kunde ha tagit reda på själv. Jag och J har i alla fall bestämt att vårt arbete ska kicka lite ass! Vi ska helt enkelt göra det skitbra och eftersom vi har en grym idé tvivlar jag inte en sekund på att det kommer bli skitbra!

Nu är det faktiskt helg för mig eftersom jag är ledig imorgon, det ska jag fira med middag och nya avsnitt av Gossip Girl och One tree hill, YES!

Hade tänkt lägga upp lite bilder från igår men det gick inte för min mobil låste sig, så det får bli en annan gång.

RSS 2.0